Викинь пляшку правильно й лови бонуси. Український екостартап, який підкорює Польщу

 

Український екологічний стартап Greenbin, який допомагає позбутися пластикового сміття за винагороду, вже понад рік активно розвивається в Польщі. Раніше команда стартапу зареєструвала фірму в Познані, а ще отримала там 45 тисяч євро гранту на розвиток проєкту.

 Як це працює.

Потрібно завантажити додаток Greenbin в Google Play або App Store. Зараз він доступний чотирма мовами: українська, російська, польська та англійська. Відразу після реєстрації з'являється невелика інструкція, що потрібно зробити.

Вам необхідно мати наклейку QR-коду для того, щоб відсканувати і зробити кожну пляшку унікальною, щоб відстежити її шлях. Таку наклейку можна взяти в спеціальних пунктах, позначених на карті. У нашому додатку є карта, на якій є 2 види об'єктів. Перший - це де можна взяти наклейки QR-кодів, другий - куди можна принести пляшку і викинути.


Ви скануєте штрих-код, після цього відразу з'являється інформація про саму пляшку, з-під чого вона, і скільки балів можна отримати за те, що вона буде викинута в жовтий бак. За одну 1-літрову пляшку нараховується 12 балів. Вони є неактивними, але будуть активовані після верифікацїї.

Наразі верифікація  по фотографії, згодом верифікація проходитиме на переробній станції. Для цього потрібно натиснути кнопку "Переробити", після чого буде запропонований список контейнерів. В один з них пляшку потрібно викинути, зробити фото-підтвердження та надіслати його у чат-бот на фейсбуці для верифікації та нарахування балів.


Активовані бали можна обміняти на знижки в магазині  або віддати на благодійність. Знижки надаються на квитки в кіно, ресторани, кафе, на підписку на Netflix, Spotify і т.д. Можливе також поповнення мобільного рахунку.

Потрібно мати близько 120-150 балів, щоб отримати знижку 10% або 15%. Щоб зібрати ці бали, можна піти кількома шляхами: здати близько 13 літрових пластикових пляшок або ж дві 5-літрові баклажки. Відсканувати, донести до пункту, зробити фото, викинути.

Багато користувачів жертвують накопичені бали на благодійність. До речі, за ті бали, які люди зібрали і вже пожертвували, 100 одиниць мила передано до благодійної організації "NoHate".


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла