Зубній феї на замітку. Батьки у цікавий спосіб заохотили сина чистити зуби

 

А ви знали, що Зубну фею вигадав у XIX сторіччі іспанський письменник Луїс Колома? Коли у юного короля Іспанії у 8 років випав перший молочний зуб, письменника попросили скласти для хлопчика цікаву казку.

Не складно здогадатися, що історія була про фею, яка вночі забирає молочні зуби, що випали, якщо покласти їх під подушку, а на ранок залишає замість них невеликий подарунок.


Також відомі численні способи поводження з молочними зубами у давніх народів: кидати їх у вогонь, кидати між ногами, ховати в мишачу нору, закопувати в землю, ховати на дереві чи в стіні і навіть проковтувати.

А от Вікінги вірили, що ці зуби магічним чином допомагають здобути перемогу в битві, якщо мати їх при собі.

Щоб добре росли нові, польські діти закопують їх в саду.

У Румунії зуб перекидають через дах будинку, а дитина при цьому говорить: «Ворона, ворона, забери зуб кістяний, а принеси мені сталевий».


В багатьох країнах, зокрема і слов'янських, існували вірування, що молочні зуби, які випали, забирає миша.

У Швейцарії  замість феї вночі приходить мураха, і замінює зуб грошиками.

Найперші згадки про обмін зуба на подарунок мишею або кроликом відомі з XVII століття у Франції. В Іспанії такий персонаж навіть отримав окреме ім'я – Мишеня Перез.

Але хто сказав, що "зубну фею" не можна використати в корисливих цілях? Так подумали батьки 8-річного Сема Уоррена із Лондона, який дуже неохоче чистив зуби.

Коли у хлопчини випав черговий молочний зуб і він поклав його на ніч під подушку, щоб на ранок отримати монету в один фунт, вони натомість написати сину листа від імені феї.

У ньому чарівниця проінформувала Сема про те, що прийняла його зуб на розгляд і затримка з оплатою, яка виникла, пов’язана з його станом.

"Ми очікуємо на певний знос зубів, які ми оцінюємо. Однак у цьому випадку ваш зуб довелося віднести до комітету для подальшого аналізу.

Ми вважаємо, що це пов'язано з недостатньою турботою та увагою. Ми виявили сліди Fanta, зернових та шоколаду, які не були видалені за допомогою відповідної техніки для чищення. Ми рекомендуємо переглянути вашу практику чистки зубів у терміновому порядку.

Ми приймемо зуб цього разу, але нам потрібні ваші гарантії того, що стан наступного зуба буде значно кращим, інакше оплата буде призупинена", – написала фея Сему.

Наступного ранку Уоррен таки отримав свій фунт, однак засвоїв, що зуби потрібно чистити регулярно.

 



 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла