COVAX: забезпечення глобального рівного доступу до вакцин проти COVID-19

 

Зараз проводиться найбільша операція із закупівлі та постачання вакцин, і ЮНІСЕФ очолює її від імені Глобальної ініціативи COVAX.

COVAX — це глобальна ініціатива, яка має на меті пришвидшити розробку та виробництво вакцин від COVID-19 і забезпечити їхню доставку до країн із низьким та середнім доходом. 

Роботу COVAX координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель вакцин COVID-19, а також щодо їхнього перевезення, логістики та зберігання.

COVAX доставляє у країни тільки ті вакцини, які ВООЗ включила в реєстр засобів для використання в надзвичайних ситуаціях.

Цілі COVAX у світі:                    

Ø Вакцинація щонайменше 20% населення країн

Ø Доступ країн до різних вакцин

Ø Доставка вакцин щойно вони з’являються

Ø Завершення гострої фази пандемії

Ø Відновлення економіки

   COVAX в Україні:

У межах ініціативи COVAX Україна може безкоштовно отримати вакцини для 8 млн людей.

30 січня підтверджено, що Україна увійшла в перелік країн, яким COVAX надасть вакцини від COVID-19 у першій хвилі розподілу.

117 тис. доз вакцин компанії Pfizer для медиків стаціонарів COVID-19 та екстреної допомоги Україна .

Під час другого постачання, до кінця другого кварталу 2021 року, Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

ЮНІСЕФ працює над тим, щоб до кінця 2021 року всі країни-учасниці ініціативи (нині це 190 країн) мали рівний доступ до 2 мільярдів доз вакцини проти COVID-19.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла