Цікаві факти про парламенти Європи! Сьогодні відправимося в Грузію

 

Парламент Грузії — найвищий представницький орган Грузії, що виконує функції законодавчої влади, визначає основні напрямки внутрішньої та зовнішньої політики держави та контролює діяльність уряду.

Парламент однопалатний, складається зі 150 депутатів. З них 75 обираються на засадах пропорційної виборчої системи, а інші 75 — в одномандатних виборчих округах за мажоритарною виборчою системою. Усі депутати парламенту обираються на 4-річний термін.


 Парламент очолює Голова, він й підписує прийняті парламентом рішення. Голова парламенту має 7 заступників. У випадку неможливості виконання своїх обов'язків Президентом Грузії, Голова Парламенту виконує обов'язки Президента.

Члени Парламенту створюють парламентські фракції згідно з політичними поглядами. У Парламенті створюються постійно діючі галузеві комітети та тимчасові слідчі комісії. Важливим органом в структурі Парламенту є бюро. У бюро входять Голова, його заступники, голови парламентських фракцій та комітетів. Бюро здійснює організаційне керування роботою Парламенту.

Протягом року проводяться дві парламентські сесії: весняна (лютий — червень) та осіння (вересень — грудень).


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла