Красиво і трішки моторошно

 

"Я сподіваюся, що той, хто дивиться на мою роботу, не залишиться байдужим до того, що побачить. Мені б хотілося, щоб емоції та досвід, створювані скульптурою, дійшли до вашого серця ...» Паоло Грізі.


Італійський скульптор Паоло Грізі створює бронзові скульптури людських облич, які з'являються зі сторінок відкритих книг,

 часто з рукою, яка, як здається, намагається м'яко розкрити сторінки. Деякі з творів виліплені як традиційні книги, в той час як інші - більш абстрактні - бронзові клаптики паперу, складені  у вигляді кубів.



Красиво і трішки моторошно.

За задумом скульптора, автор книги має своє обличчя, зі своєю історією...






І, можливо, саме тому теракотові скульптури італійської художниці настільки захоплюють. Грізі чудово справляється з передачею глибоких емоцій за допомогою виразів обличчя.

Сторінки книг здаються більш тонкими, оскільки «папір» перевертається і складається, створюючи нові динамічні композиції. Цікаво, що її увага до цих літературних творів нагадує її власну пристрасть до написаного слова - Грізі вивчала класику і італійську літературу, навіть працювала журналістом і редактором, перш ніж зосередитися на своїй художній кар'єрі.

Любов до мистецтва Паола розвинула ще в дитинстві, спостерігаючи за роботами свого діда, художника та скульптора.

У 2014 році вона виграла 1-у премію на 3-му Міжнародному конкурсі керамічного мистецтва в Асколі-Пічено,

а також запрошена урядом Китаю представляти Італію на 3-му і 4-му Міжнародному китайському симпозіумі по кераміці в Чанчуні.

 

У 2016 році вона була обрана Папським григоріанським університетом у співпраці з Kunst-Station для проекту сучасного мистецтва в церкві Святого Петра в Кельні (Німеччина).

Живе і працює в Римі.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла