Найбільший фестиваль гарбуза в Європі

 

Чи ви знаєте, що найбільший у світі фестиваль гарбузів щороку відбувається в Німеччині? Фестиваль гарбуза в  Людвігсбурзі (Kürbisausstellung Ludwigsburg). Це попри те, що походить гарбуз з Південної Америки.


На час проведення Фестивалю парк біля палацу Людвігсбург перетворюється на справжнє королівство овочів, де володарює гарбуз!


Цьогоріч на виставці було використано 400 000 плодів понад 450 видів гарбуза! Вражає, чи не так?!

Темою Фестивалю 2020  була  музика . Декорації виготовляли з безлічі гарбузів різноманітної форми, розмірів і забарвлення. В роботі крім гарбузів використовували солому і дерево.


Під час фестивалю проходять змагання на найважчий і найбільший гарбуз. Найважчий гарбуз важив 1190, 49 кг. Він був представлений на виставці в Людвігсбурзі  9 жовтня 2016 року. Цей плід, розміром з автомобіль, виростив бельгієць Матіас Віллемін.



В останній день фестивалю гарбуз-переможець розбивають під час спеціальної церемонії, після якої відвідувачам дозволяється взяти кілька насінин гарбуза-гіганта.


Родзинкою фестивалю є заплив на човні, виготовленим із великого гарбуза вагою понад 90 кг.  


Щоб стати учасником змагання, необхідно взяти величезний гарбуз, видалити з нього всю м'якоть з насінням, спустити його на воду, залізти туди так, щоб гарбуз не розламався, і вперед!

Сміливі байдарочники намагаються спрямувати гігантські гарбузи через озеро так швидко, як тільки можуть.

У Хелловін-наметі кожен, хто забажає, може  вирізати привид гарбуза.


Ще однією традиційною частиною фестивалю є кулінарний конкурс, під час якого учасники готують   різноманітні смаколики з гарбуза: гарбуз з пельменями, гарбузовий суп, гарбузовий штрудель і навіть шампанське.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла