Бібліотека як гігантський парк

 

Незважаючи на технологічний і інформаційний прогрес, на щастя, нові бібліотеки продовжують з'являтися. Правда, виглядають вони вже зовсім по-іншому. Мабуть, одна з найбільш незвичайних бібліотек в світі - бібліотека Deichman Stovner в Осло (Норвегія). Оформлена ліанами і деревами, вона нагадує гігантський парк.

Раніше ця бібліотека перебувала в підвалі будівлі, її зали були маленькими і напівзруйнованими, і бібліотека поступово втрачала інтерес відвідувачів. Однак у 2017 році голландські архітектори почали глобальне перепланування бібліотеки. «Основним джерелом натхнення для мене був парк: доступний для всіх і що пропонує вільний відпочинок, ігри, можливість почитати газету або влаштувати сімейне барбекю. Парк уособлює баланс нейтралітету і гнучкості », - розповідав один з них.


Інтер'єр бібліотеки сьогодні дійсно схожий на великий парк. У ньому присутні дерева і чагарники, гілки, спеціально виготовлені пташина гнізда і інші природні атрибути.



Багато матеріалів були використані повторно, наприклад чавунні віконні рами, виготовлені норвезьким заводом ще в XIX столітті. Сюди також привезли кілька стовбурів в'язів з норвезького парку Tøyen.

Тут є книжкове сховище, тихі зони для читання, закриті заростями, зал для проведення лекцій та ігрові кімнати для юних відвідувачів.

Тепер відвідувачів стало набагато більше.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла