"Чекайте, лікар уже підлітає"

 

Британська служба порятунку успішно протестувала перші реактивні ранці, створені для роботи у важкодоступній місцевості.

Реактивний костюм складається з ранця та ручних міні-реактивних двигунів на руках. Вперше його випробували у Національному парку «Озерний край», що у гірському регіоні в Північно-Західній Англії. Для тестування обрали долину Великий Ленгдейл.

Випробування показали величезний потенціал використання реактивних ранців для надання допомоги в критичних ситуаціях. За задумом, чим раніше медик добереться до потерпілого, тим швидше він зможе стабілізувати його і викликати вертоліт або іншу допомогу.

Під час тесту засновник компанії Gravity Industries Річард Браунінг долетів з дна долини на місце "події" за 90 секунд. Щоб дістатися туди пішки, рятівнику треба було б 25 хвилин.

Такий костюм має потужність у 1050 кінських сил. Він важить 27 кг та має три реактивні двигуни: по два на кожну руку та один у «рюкзаку». Наплічник дозволить парамедикам швидко дістатись до людей, що опинились у важкодоступних місцях. Він може розвивати швидкість до 136 км/год, але працює впродовж лише 5-10 хвилин.

 https://www.facebook.com/watch/?v=255836485739005




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла