За тих, хто любить просто так





30 листопада світ відзначає День домашніх тварин. Він присвячений всім одомашненим людиною тваринам і служить нагадуванням всьому людству про відповідальність за «братів наших менших». Чому і як варто захищати домашніх тварин…

У різних країнах проходять різні заходи в цей день. Хтось проводить пікети на захист тварин від жорстокого поводження, хтось влаштовує флешмоби, закликаючи створити притулок або клініку, десь просто влаштовують виставки котів і собак. Звичайні люди дозволяють своїм вихованцям в цей день, наприклад, лазити по столу, гризти капці, довше гуляти на вулиці. Хтось купує різну смакоту своєму улюбленцю і приділяє йому максимум уваги.



У цивілізованих країнах вважають, що держава має захищати тварин від жорстокого поводження так само, як і своїх громадян. Заподіяння страждань і вбивство тварин є кримінальним злочином у  багатьох країнах Європи. Кожного, хто скривдить або викине на вулицю свою тварину, чекає невідворотнє покарання і європейці це чудово розуміють. Наприклад, в Італії – до 160 тисяч євро, у Франції – до 30 тисяч євро, у Великій Британії – 20 тисяч фунтів стерлінгів. Також розповсюдженим є ув’язнення за такі дії на строк до трьох років.


Найбільш небайдужими до захисту прав тварин є Швейцарія, Австрія, Німеччина та Італія. Високі штрафи передбачені не тільки за жорстоке поводження, але і за неналежні умови утримання вихованців. Наприклад, у Швейцарії карають власників тварин за неприпустимі розміри кролячих кліток і фізичні вправи, яким можна піддавати домашніх собак, якщо їхня кількість перевищує норму.


У Німеччині права тварин закріплені у конституції, а кожен власник домашньої тварини має сплачувати за неї щорічний податок.

Більшість вважає, що в Австрії – найсуворіші покарання за жорстоке поводження з тваринами. Злочином тут вважається навіть утримування курчат у тісних клітках, забороняється прив’язувати кіз і коней, тримати на ланцюгу собак, торгувати тваринами, заподіювати біль при дресируванні, заборонені цирки з тваринами, дельфінарії й інші види експлуатації тварин за для розваг.


За покинуту тварину в Італії можна навіть потрапити у в’язницю. Нещодавно у Ватикані прийшли до висновку, що у собак є душа, тому двері соборів для них відчинені.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла