Візуальна збірка див природи від Аманди Вуд і Майка Джоллі

 

 

Відомий учений Альберт Ейнштейн якось сказав: «Я не маю особливих талантів. Я просто страшенно допитливий». Саме допитливість, як її розумів вчений, стала причиною найбільших відкриттів, проривів і досягнень людства.

Ця якість притаманна всім нам; від самого народження нас вабить навколишній світ, який хочеться досліджувати й пізнавати. Зате як винагороджується наша допитливість! Бо ж наша планета багата на океани, ліси, пустелі, гори та всіляких істот…   

Який птах відкладає найменші яйця? Які істоти живуть у пустелі? Чому тварини мігрують? Як бджоли виробляють мед? Як розмножуються рослини?



Дізнайтеся відповіді на всі ці запитання та багато інших у розкішному виданні Аманди Вуд і Майка Джоллі (ілюстратор Овен Дейві) «Світ природи: Візуальна збірка див природи». Воно не лише розповідає про основні середовища та групи тварин світу, а й допомагає зясувати, чому тварини та рослини мають саме такий вигляд і поведінку.




Що більше ми досліджуємо світ природи, то більше розуміємо, який він вражаюче складний. А прагнучи збагнути його, починаємо усвідомлювати взаємозвязок між істотами та середовищем, яке вони населяють. Світ природи пронизаний нерозривними звязками.

Тепер ми розуміємо, що за мільйони років від появи життя на Землі всі тварини й рослини у процесі еволюції набули такого вигляду, поведінки та способу розмноження, які дають їм найкращі шанси на виживання: кожен листок кожного дерева, кожне пташине перо створене саме для певної мети, а також для гармонійної взаємодії з відповідним середовищем. І ця книжка покликана допомогти вам дослідити та зрозуміти цю взаємодію, а також оцінити надзвичайну винахідливість і гнучкість світу природи.


Беручи до рук книжку «Світ природи», ви щоразу вирушатимете в ту чи іншу дослідницьку мандрівку, щоб дізнатися більше про світ природи та його численних чудових жителів.

Усі 67 інформаційних схем в цій книжці марковані певним кольором відповідно до теми: жовті схеми використано там, де йдеться про середовище існування; помаранчеві – коли говориться про певні види або групи рослин і тварин; сині – це розповідь про поведінку тварин або адаптацію, що допомагає живим істотам у постійній боротьбі за виживання.



Будьте допитливими, йдіть за кольоровими стрілками та дізнавайтеся щось нове у кожній своїй подорожі. І ви переконаєтесь, що світ природи вартий вашої ненастанної допитливості. Людство, ще тільки починаючи відкривати найбільш захопливі таємниці світу природи, створює загрозу самому його існуванню. Сучасним людям необхідно віднайти способи життя та виживання в гармонії з природою, і в цьому їм допоможуть їхні знання.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла