«Слухай – Дій – Змінюй»

 

Напередодні Дня захисту дітей проєкт Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» презентував переклад на українську мову Посібника Ради Європи з питань участі дітей «Слухай – Дій – Змінюй» для фахівців, що працюють заради дітей і з дітьми.

Посібник призначений для фахівців, які працюють з дітьми в школах та інших освітніх установах, лікарнях та інших медичних закладах, в закладах альтернативного догляду, службах захисту дітей, міграції, підтримки сім’ї, притулках, а також у дошкільних закладах.

Він призначений для соціальних працівників, учителів, суддів, адвокатів, працівників міграційних служб, психологів, державних службовців, молодіжних працівників і працівників з догляду за дітьми в денний час.

Цей посібник ставить на меті допомогти цим та іншим фахівцям зрозуміти право дитини бути почутою та підтримати його реалізацію. У ньому містяться практичні підходи, які допоможуть фахівцям зробити все, щоб реалізувати на практиці участь дітей і зробити її результативною.

В посібнику роз’яснено значення терміну «участь дітей», а також показано те, як фахівці можуть заохотити дітей, з якими вони працюють як індивідуально, так і в групах, до участі в ухваленні рішень, які їх стосуються.

У цьому посібнику дотримано підходу, в основу якого покладено процес встановлення діалогу між дорослими фахівцями та дитиною.

Дізнатися більше та завантажити посібник

https://www.coe.int/uk/web/kyiv/-/the-translation-of-the-council-of-europe-handbook-on-children-s-participation-listen-act-change-has-been-published?fbclid=IwAR2jKvF3n9ZVsQmeNVXMcyJvvAeVEP34MrcQgKpfw0U4W4PehvUShiQ5x1o

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла