«Здолай булінг разом із героями казок»: Попелюшка, Мауглі та Гидке Каченя розповідають про булінг і як з ним боротися

 

Світ казок та казкових героїв не завжди є яскравим та світлим, як може здатися на перший погляд. У ньому теж існують негативні персонажі, цькування та образи. А ще є добрі, скромні, тихі герої, які часто потерпають від цього негативу. І новинка від «Видавництва Старого Лева» «Здолай булінг разом із героями казок» письменниці Елеонори Форнасарі та ілюстратора Давіда Орту детально розповість і про одних, і про інших.

Новинка познайомить юних читачів та їхніх батьків із темою булінгу на прикладі найвідоміших казкових персонажів: Мауглі, Червоної Шапочки, Гидкого Каченяти та інших, адже вони, виявляється, теж потерпали від булерів. Що таке булінг, як його розпізнати та як діяти, якщо проти вас застосовують певні прийоми цькування: насмішки, залякування, погрози, заздрість – дізнаєтеся на сторінках книги.

         «Здолай булінг разом із героями казок» – це 12 історій та 12 різних випадків із життя казкових персонажів та їхніх кривдників, а ще практичні поради до кожного з них. Серед прикладів, наведених у книзі, читачі впізнають 12 відомих лиходіїв-булерів із відомих казок: зведених сестер з казки про Попелюшку, Людожера з казки про Хлопчика-Мізинчика, Королеву-мачуху з казки про Білосніжку та інших.

Іноді заздрісні чаклунки, люті велетні та страшні вовки не надто відрізняються від булерів, яких можна зустріти у школі, в парку, на футбольному полі чи в Інтернеті – вони теж чіпляються до тих, кого вважають слабшими, іншими, меншими. Таке може траплятися через фізичні якості (наприклад, якщо хтось меншого зросту або носить окуляри) або особистісні риси (якщо хтось сором’язливий чи має інші зацікавлення). Часто булерів буває складно розпізнати, адже вони вміють маскуватись. І тут на допомогу прийде книга з детальними підказками щодо різних аспектів та мотивів поведінки булерів. 

 

Книга «Здолай булінг разом із героями казок» не просто розкаже, якими різними бувають булери, але й навчить давати їм відсіч. А ще з неї читачі дізнаються, що інколи навіть самі булери потребують допомоги та що можна зробити, щоби змінити їх і перетворити з кривдника на друга.

Наприкінці книги читачі знайдуть антибулер-алгоритм, відповівши на питання якого, кожен зможе зрозуміти для себе, чи все гаразд з його колом спілкування та чи не зазнає він булінгу, а якщо так – то отримає кілька дієвих порад, як цьому зарадити.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла