Омлет матінки Пуляр . Готуємо вдома з дітьми

    Що за прекрасна французька страва – омлет! Хіба може бути щось корисніше, поживніше, смачніше до сніданку? Тільки омлет з беконом, шинкою, грудинкою, морепродуктами, фруктами, ягодами, різноманітними овочами: помідорами, кабачками, баклажанами, зеленню та спеціями! Варіацій на цю тему безліч!

Омлет Пуляр – справжній хіт Франції! Це найповітряніший омлет у світі!  Щоб спробувати надзвичайну страву, на острів Мон-Сен-Мішель приїздять туристи звідусіль. Цей рецепт сніданку народився ще у XIX столітті. Омлет отримав таку незвичайну назву на честь Анет Пуляр – власниці готелю на північно-західному узбережжі Франції. Молода француженка Анет Пуляр, не поділивши з родичами спадок, вирішила відкрити трактир. От тільки годувати мандрівників і прочан було практично нічим. Лише яйцями. Але навіть страшенно голодним це теж набридло.

За легендою, рецепт повітряного омлету підказав Анет один з мандрівників. Він запропонував відокремити білки від жовтків і готувати їх окремо в печі. Невдовзі омлет став коронною стравою мадам Пуляр, і так само швидко про нього дізналася вся Франція. Саме вона готувала цю страву гостям свого готелю. З того часу омлет Пуляр входить до меню багатьох французьких ресторанів, а його рецепт – до кулінарних книг господинь з усього світу.

Сьогодні омлет Пуляр вважається найулюбленішою стравою Франції.  Поглянувши на цей французький омлет, одразу не зрозумієш – це якийсь повітряний бісквіт у жовтому кремі чи справді омлет. Так, це омлет. Омлет з Франції.  Тепер, як і багато років тому, омлет Пуляр готується в печі на сковороді. Причому на сковороду перед смаженням не кладуть масло чи олію. Тобто, по суті, омлет запікається.

 

Занотовуйте класичний рецепт!

 4 яйця;

2 столові ложки молока;

сіль за смаком;

5 грамів вершкового масла.

 

Техніка приготування:

Відділіть жовтки від білків.

Збийте жовтки з молоком. Додайте сіль.

Змастіть пательню вершковим маслом.

Вилийте жовток на пательню та поставте на середній вогонь.

Збийте білок до густої піни.

Рівномірно розподіліть збитий білок поверх жовтку.

Зменшіть вогонь до мінімального рівня.

Якщо білок не прилипає до пальців, то сніданок готовий.

Омлет найкраще смакує з овочами. Смачного!

А для тих, хто тільки розпочинає свої перші кроки в кулінарії, – відеорецепт  найпростішого омлету. Цю страву зможе приготувати навіть най-най-наймолодша господинька (дитинка). Тож хапай рецепт – готуй омлет!!!









Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла