Любиш пригоди? Тоді гортай сторінку й готуйся до бою

     Про книгу Федеріки Магрін та Лаури Бренллі «Атлас монстрів та привидів»

    Авторка книги «Атлас монстрів та привидів» Федеріка Маґрін народилася в італійському місті Варезе 1978 року. Більш ніж 10 років працювала у видавництвах: спочатку редактором у «Edizioni De Agostini», а потім перейшла на фріланс. Її сфера зацікавлень охоплює переважно дитячу літературу. Крім того, Федеріка пише освітні тексти й оповідання, а також перекладає романи.

   Лаура Бренлла захопилася малюванням, щойно вперше взяла в руки олівець. Але вчитися малювати професійно художниця почала в 16 років. Здобула стипендію на вивчення мистецтва в Європейському університеті Мадрида, а отримавши диплом, два роки присвятила роботі в мультиплікації. Згодом пройшла конкурсний відбір у престижну студію анімації SPA, де працювала й навчалася під керівництвом відомого художника-мультиплікатора Фернандо Моро.

    Спільним доробком цих двох талановитих жінок є чудова та надзвичайно цікава книга «Атлас монстрів та привидів». Адже не часто можна побачити на книжкових поличках книжки, зроблені у формі атласів. 

       А те, що всередині, вражає ще більше! По-перше, якість ілюстрацій. На кожній сторінці вони різні, але відстежується логіка оформлення кольорів та верстки. По-друге, сенсове навантаження.

    «Атлас монстрів і привидів» – збірка створінь та місця їхнього розташування по всій земній кулі. 

    


        
        Але найбільше вас потішить розділ з українськими монстрами. Улюблені автентичні герої оживають на сторінках атласу та розповідають, на якому болоті шукати Мавку або Чугайстра. Окрім опису монстрів, автори «Атласу» розповідають, як їх здолати та побороти свої страхи.
    

    
   Атлас поділено на розділи, кожен із яких пов’язаний із певною частиною світу і містить карту всіх істот, щоб читачі бачили, де саме водиться те чи інше створіння.


     
На подальших сторінках містяться описи різноманітних потвор. Деякі з них – це просто стислий переказ найцікавіших фактів, а інші називають точні місця, де бачили монстрів, перелічують їхні основні властивості та підказують, як їх перемогти.  На цих сторінках ти знайдеш детальнішу інформацію про місця, де вони живуть, а також легенди та перекази, що їх супроводжують. І нарешті, три спеціальні вставки розповідають про відомих привидів, водяних і міфічних монстрів.

        
«Тобі знадобиться вся хоробрість і навіть трішки шаленства, щоб побороти злісних страховиськ, жахливих монстрів, капосних привидів або ж спробувати подружитися з деякими більш доброзичливими істотами. Подорож буде складною, але в кінці цієї неймовірної пригоди ти будеш пишатися собою, адже станеш професійним мисливцем на монстрів!» – так говорить Ван Гелсинґ, найбезстрашніший мисливець на монстрів, привидів і вампірів!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла