Маючи друзів, вважай, що ти володієш скарбами...(Григорій Сковорода)

 

30 липня – Міжнародний день дружби. Ідея виникла у 1958 році і належить доктору Артеміо Брачіо. Святкування запропоновано під час вечері з друзями в Пуерто Пінаско, Парагвай.

Ми, люди, всі такі різні, у нас можуть бути зовсім різні погляди на одні й ті ж речі, різна культура, різні підходи у вирішенні тих чи інших питань, але не маючи дружби між собою, ми починаємо наражати на небезпеку не тільки оточуючих нас людей, але також і самих себе.

У ході проведення Міжнародного десятиліття культури миру та ненасильства в інтересах всієї планети, під егідою ООН, яке охопило період з 2001 по 2010 рік, цей факт став настільки очевидний, що на своїй 65-й сесії, що відбулася 27 квітня 2011 року в резолюції № 65/275, Генеральна асамблея ООН заснувала нове свято, безпосередньо присвячене цій темі. «Міжнародним днем дружби» в календарі стала дата 30 липня.

Не дивлячись на те, що це свято в міжнародному календарі зявилося не так давно, воно має свою, неповторну історію. Спочатку подібну календарну подію як «День дружби» було запропоновано ще в 1920-х роках. Це зробила Американська Національна Асоціація вітальних листівок і така пропозиція мала дуже характерний комерційний підтекст.

Популяризації цієї ідеї сприяв Джойс Холл, засновник Hallmark Cards (1930). «День дружби» було запропоновано відзначати 2 серпня. Причиною саме цієї дати послужило бажання трохи розбавити тривалий проміжок часу між святами у своєму національному календарі.  

Ідея Міжнародного дня дружби, незалежно від раси, культури, кольору шкіри чи віросповідання, вперше була запропонована 20 липня 1958 року доктором Артеміо Брачіо під час вечері з друзями в Пуерто Пінаско, Парагвай. Так було створено міжнародний рух «World Friendship Crusade» і дата – 30 липня.

На даний момент, з повною відповідальністю і повагою ми можемо стверджувати, що дружба дійсно не має меж. Ці унікальні людські взаємини виступають справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій і досягнень в ім’я миру та розвитку. 

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх наших друзів! Бажаємо Вам радості і міцної дружби!

 З Міжнародним днем дружби Вас і Ваших друзів!

Цікаві факти про дружбу

v Бачитися з друзями корисно для здоров’я. Вся справа в тому, що при частому спілкуванні підвищується рівень прогестерону, а це сприяє психологічній розрядці, і так само знижує рівень тривоги.

v Брак спілкування з близькими друзями погано позначається на здоров’ї людини. Ті, у кого мало друзів, схильні не тільки до безсоння, але і до хронічної втоми. Такі люди на 90% частіше страждають депресією, ніж ті, у кого немає недоліку в спілкуванні з друзями.

v Ті діти, батьки яких легко спілкуються з великою кількістю друзів і знайомих, живуть значно довше, ніж ті, у кого батьки нехтують спілкуванням з тих чи інших причин.

v Цікавий факт: друзі мають між собою певні генетичні схожості, а все тому, що друзів ми вибираємо собі на підсвідомому рівні.

v Приблизно 90% всіх користувачів соціальних мереж стверджують, що дружбу можливо створити тільки за допомогою живого спілкування і тільки при реальних зустрічах.

v Літні люди, які зі старими друзями спілкуються на багато більше, ніж з рідними, живуть довше. А між тим, близьке спілкування з ріднею на тривалість людського життя абсолютно не впливає.

v Французькі вчені виявили, що навіть акули «вміють» дружити: в зграях деякі особини весь час тримаються разом, а інших уникають.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля