«Читальна зала» герцогині Корнуольської

     З початку 2021 року почала працювати «читальна зала» герцогині Корнуольської в Instagram! У «Читальні»  проводяться бесіди з авторами та читацькі обговорення.

«Її Королівська Високість обрала чотири книжки до першого сезону», – йдеться на офіційній фейсбук-сторінці The Royal Family. Для початку проєкту герцогиня обрала «Дзеркало і світло» Гіларі Мантел (це завершальна довгоочікувана частина трилогії, присвяченої Оліверу Кромвелю, до речі, дві перші – «Вулфголл» та «Везіть тіла» – вийшли друком і українською у видавництві «Фабула»). Також це роман «Там, де раки співають» Делії Оуенс, військовий трилер «Невгамовна» Вільяма Бойда та роман Еліф Шафак «Учень архітектора», присвячений легендарному архітектору Сінану (українською книга вийшла у «Клубі Сімейного Дозвілля» 2017 року). Про «Дзеркало і світло» герцогиня Корнуольська сказала: «Цілком варто чекати приголомшливого завершення блискучої трилогії, що зображує останні етапи драматичного підйому і падіння Томаса Кромвеля при дворі Генріха VIII». 

    «Для мене читання – це велика пригода, – цитує герцогиню Корнуольську royalcentral.co.uk. – Мені це подобається з найменшого віку, і я хотіла б, щоб усі інші насолоджувалися ним, як і я. Можна втекти, а можна подорожувати, і можна сміятися, і можна плакати. У книжці є всі емоції, які відчувають люди».

Любов до літератури змусила Каміллу поділитися списком своїх улюблених книжок минулої весни, і вона пише, що їй сподобалися думки людей з усього світу, які поділилися з нею, що читання було їхньою втіхою під час коронавірусного карантину, цитує royalcentral.co.uk інтерв’ю герцогині Корнуольської для The Sunday Times.

«Найбільш зворушливі листи були від людей, котрі описували, як книжки стали їхнім рятівним кругом під час локдауну. У деяких випадках їхнім єдиним товариством протягом тижнів були персонажі з романів. Читання нас втішало, смішило, дозволяло втілювати подорожі, які ми не могли здійснити насправді, і, що найважливіше, нагадувало нам, що ми не самі. Ми знайшли спільноту в читанні у той час, коли, на жаль, але вимушено ми не могли бути з тими, кого любимо». 

На думку герцогині Корнуольської, ніщо так не змушує мізки працювати, як хороша книжка. Більше читати дітям і скеровувати їх «у подорожі відкриттів» закликала батьків Камілла, герцогиня Корнуольська. У листі до Sunday Express герцогиня розповіла про те, скільки радості приніс у її життя батько, який щовечора читав дітям.

«Ці вечори не лише залишили любов до читання на все життя, вони спонукали розділити цю пристрасть із моїми дітьми, а тепер і з моїми онуками. Ми не могли дочекатися продовження», – пригадує Камілла вечори з книжкою, і свого батька, майора Брюса Шанда, якого вона називає "полум'яним бібліофілом"». Це є «вчасним нагадуванням» про те, наскільки важливими є книжки і читання, особливо для дітей.

Герцогиня Корнуольська активно пропагує читання, а також опікується британським Фондом грамотності та Королівським літературним товариством. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла