Принцеса в армії

Бельгійська принцеса – справжній приклад для наслідування! Спадкоємиця бельгійського трону – 18-річна принцеса Елізабет в 2020 році вступила до королівської військової школи.

Взагалі то виховання патріотизму в монарших королівських сімях Європи з пелюшок – звична норма. Згадаймо лишень королеву Великої Британії Єлизавету II, яка під час другої світової служила у військовому підрозділі в званні лейтенанта, або її відомих онуків – принців Вільяма та Гаррі, які навчалися в Королівській військовій академії та проходили службу в армії. 

Перед навчальним роком новобранці проходять муштру – це місяць виснажливих тренувань. І Елізабет, як усі, набирається навичок. Щодня прокидається о 6:30, вчиться стріляти по мішенях, ходити строєм та ховатися в лісі в камуфляжі. Ввечері фізпідготовка, а потім – прибирання в казармі. Принцеса каже, що таке навчання необхідне. Адже монарх у Бельгії – це головнокомандувач збройних сил. Тож треба відчути армію на собі.

    Принцеса Бельгійська – старша дочка короля Бельгії Філіпа I та його дружини Матильди, онука короля Альберта II, спадкоємиця бельгійського престолу. Їй дано чотири імені:

Єлизавета – на честь її прапрабабусі, королеви Єлизавети Баварської.

Тереза – католицьке ім'я, дане на честь Святої Терези.

Марія – королівська традиція давати принцесам ім'я Марії на честь Діви Марії.

Елена – дано на честь її тітки і хрещеної Елен д'Удекем д'Акоз.

    Окрім неї, в сім'ї наслідного принца народилися двоє синів: принци Габріель і Еммануель, а також сестра – принцеса Елеонора. За десять років до народження Єлизавети у Бельгії ввели новий закон успадкування престолу, який приймає позицію первородства. Таким чином, принцеса Єлизавета, незважаючи на народження двох молодших братів, стоїть першою в лінії спадкоємства бельгійського престолу. Якщо вона зійде на престол, то стане першою бельгійською Королевою!










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла