G7: зустріч у Баварських Альпах


    В червні 2022 року (а саме з 26 по 28) відбувся Саміт голів держав і урядів країн Групи семи під головуванням Німеччини

    Розпочався він  у замку Ельмау в районі Гарміш-Партенкірхен у Баварських Альпах. Окрім глав держав і урядів ФРН, США, Великої Британії, Франції, Канади, Італії та Японії участь у ньому взяли президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і голова Європейської ради Шарль Мішель. 


    Гаслом програми головування ФРН у G7 є «Прогрес для справедливого світу». Оголошеними на початку року пріоритетами є, зокрема, економічна стабільність і трансформація, здоровий спосіб життя, інвестування в краще майбутнє, міцна єдність. Останній пункт передбачає, зокрема, посилення ролі G7 як будівника мостів і посередника миру та безпеки. 

    Лідери «Групи семи» зобов’язалися надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту від російського вторгнення, про що йшлося у тексті проєкту заяви саміту «Групи семи», з яким ознайомилось видання Bloomberg.

    «Ми будемо продовжувати надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку та підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», – записано у тексті проєкту. 











    Україна і українці вдячні за підтримку! 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла