Тінтін, Смурфи й Щасливчик Люк та бельгійський паспорт

Образи з найбільш популярних серій бельгійських коміксів будуть використані як фон для 34 сторінок бельгійського паспорта.

Тепер відмітки про нові подорожі супроводжуватимуть Смурфики, Тінтін, Блейк і Мортімер, Віллі і Ванда, Суске і Віске, Щасливчик Люк.

Бельгійське керівництво вирішило провести редизайн національних закордонних паспортів. Починаючи із 7 лютого у місцевих громадян з'явиться можливість отримати новий закордонний паспорт із зображеннями персонажів відомих коміксів і мультфільмів.

Закордонні паспорти потрібні бельгійцям в основному для виїзду за кордон, тому що всередині Бельгії у них пластикові посвідчення особи.

Автори такої ідеї вирішили віддати належне культурній спадщині країни. Тепер на паспортних сторінках можна буде бачити журналіста Тінтіна, якого вигадав художник та автор коміксів Ерже, капітана Френсіса Блейка та вченого Філіпа Мортімера (автором цих коміксів був Едгар П. Джейкобс), героїв однойменного фільму Буля та Білла, персонажів французько-бельгійського мультфільму Фантазіо, ковбоя Щасливчика Люка, персонажів мультфільму "Марсупіламі", Ларго Вінча та, звичайно ж, смурфів.

Бельгія вважається однією з країн-творців моди на комікси, так зване "дев'яте мистецтво".

Новий паспорт стане більш впізнаваним, до того ж його буде складніше підробити, ніж паспорти старого зразка — завдяки новій технології персоналізації.

 

Міністерка закордонних справ Бельгії Софі Вільмес назвала бельгійський паспорт предметом гордості й одним із найкращих у світі, і водночас бажаним об'єктом зловмисників. Саме тому система захисту паспорта постійно зростає.

В паспорті нового зразка буде 48 захисних елементів замість 24. Але плата за його видавання залишиться незмінною — 65 євро для повнолітніх, і 35 — для неповнолітніх громадян.

З 28 лютого по 6 березня у Музеї коміксів у Брюсселі проходила  виставка, присвячена історії бельгійських паспортів.




 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла