Торгівля людьми – це не міф, це реальність!

 

Щороку тисячі громадян України потерпають від торгівлі людьми. Цей вид злочину за кримінальними прибутками займає третє місце у світі після нелегальної торгівлі зброєю та наркотиками.

Щорічний дохід злочинців від торгівлі людьми у всьому світі складає близько 150 мільярдів доларів. Для злочинців — це величезні гроші, для людей — страждання, зруйновані сім’ї, втрачене здоров’я і навіть життя…


Жінки та діти, які змушені покинути Україну через військову агресію Росії та прямують до сусідніх країн, стикаються з ризиками торгівлі людьми. Водночас чоловіки, що залишаються всередині країни, також можуть стати здобиччю торговців людьми, застерігає Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції.

Повномасштабне вторгнення змусило чотири мільйони людей залишити Україну за перші п’ять тижнів війни та перемістило майже 6,5 мільйонів людей у її межах, загалом майже чверть населення України. Вони критично потребують гуманітарної допомоги та захисту.


Попри те, що випадки, пов’язані з торгівлею людьми, складно ідентифікувати під час масового переміщення людей, попередні повідомлення всередині України та за її межами свідчать про те, що торговці людьми готуються скористатися вразливістю тих, хто змушений покинути Україну.

МОМ також звертає увагу на зростання випадків роз’єднання сімей, появу дітей, які переміщуються без супроводу або зазнали роз’єднання з родичами, а також імовірність випадків сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Усе це становить серйозні ризики у сфері захисту, що пов’язані з торгівлею людьми. Втрата роботи і доходу внаслідок війни, обмежені можливості забезпечити головні потреби внутрішньо переміщених осіб, біженців, і загалом постраждалого від війни населення призводять до зростання ризиків.


Українці, що втікають від війни, яку розпочала проти їхньої країни російська федерація, ризикують стати жертвами торгівлі людьми, адже «90% втікачів становлять жінки і діти», мовиться у цьогорічному звіті про торгівлю людьми, який щороку публікує Державний департамент США.



Станом на кінець березня 2022 року російські війська переселили тисячі українців до росії, у тому числі деяких у віддалені райони. Згідно з повідомленнями у пресі, багатьох із цих українців перевели примусово.

У доповіді названо 12 країн, які наймають або вербують солдатів серед дітей. У звіті не йдеться, чому кожен уряд був включений. Проте у розділах про окремі країни детально описано масштаби торгівлі людьми в кожній з них і те, як вони з цим борються, розподіляючи зусилля кожної країни за чотирма рівнями.

Ентоні Блінкен  у цьогорічному звіті про торгівлю людьми, зазначив, що проросійські сепаратисти використовували дітей для укомплектування блокпостів і бійців на інших постах на Донбасі після 2014 року. У звіті йдеться, що після широкомасштабного вторгнення “ЗМІ висвітлювали нові непідтверджені повідомлення про використання російськими військами дітей як живого щита”.

Американський політик посилався на те, що російські окупанти змусили тисячі українців, зокрема дітей, пройти через “фільтраційні табори”. У людей вилучали документи, змушували отримувати російські паспорти, а потім транспортували у віддалені райони Росії.

 

 

 

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла