Найсильнішій дівчинці в світі Пеппі Довгапанчосі виповнюється 75!


Рудоволоса, веснянкувата і неймовірно сильна духом і фізично героїня шведської дитячої письменниці Астрід Ліндгрен Пеппі, або повністю Пеппілотта Віктуалія Рулльгардіна Крусмюнта Ефраімсдоттер Довгапанчоха, відзначає день народження - їй виповнюється 75 років.

Сама письменниця неодноразово розповідала журналістам, що своєю появою на світ Пеппі зобов'язана її доньці Карін. Застуджена якось взимку 1941 року дівчинка попросила маму розповісти їй казку. І на питання мами, яку, відповіла: «Розкажи про Пеппі Довгапанчоху!». «Оскільки ім'я було своєрідним, то і дівчинка вийшла своєрідною», - розповідала неодноразово Ліндгрен.

Перше оповідання про Пеппі Карін отримала в подарунок від мами в формі рукопису на свій день народження 21 травня 1944 року. Перша книга про Пеппі вийшла в світ у листопаді 1945 року.
У Стокгольмі в 1996 році був відкритий музей Юнібакен (Junibacken), дитячий центр, присвячений творчості Астрід Ліндгрен. Віртуальна екскурсія Юнібакеном тут:
Одне з центральних місць в ньому займає Вілла «Догори ногами», де гостей приймає сама Пеппі Довгапанчоха. Юні відвідувачі можуть грати, бігати, стрибати і навіть кататися на коні. Дозволено все!
Книги про Пеппі перекладені сімдесятьма мовами і продані загальною чисельністю в 60 мільйонів екземплярів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла