Ірландська картопляна класика: колканнон


Відмінні ґрунт  і клімат створюють ідеальні умови для вирощування картоплі, яка була одним з основних продуктів і символів ірландської кухні з тих пір, як його привезли з Південної Америки через Іспанію.
Картопля входить в основу безлічі ірландських супів, пирогів, галушок, хлібів, булочок, пиріжків і навіть оладок. Одна з найвідоміших ірландських страв — колканнон (colcannon — від старої назви «cole» — капуста), яку готують з картопляного пюре, нарізаної капусти, цибулі і приправ.

Колканнон з'явився в середині вісімнадцятого століття, спочатку його подавали на Хелловін. У пюре ховали монетку, шматочок тканини або паличку, щоб людина могла отримати передбачення. Монета була символом багатства, а тканина, навпаки, бідності. Палка ж віщувала швидкі побої від чоловіка.
Пророцтва вже давно не користуються популярністю, а ось блюдо полюбилося багатьом як гарнір.











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Бернська конвенція і авторське право

Камера, стоп. Знято! Євроквіз «Європейське кіно»