Ірландська картопляна класика: колканнон
Відмінні ґрунт і клімат створюють ідеальні умови для вирощування
картоплі, яка була одним з основних продуктів і символів ірландської кухні з
тих пір, як його привезли з Південної Америки через Іспанію.
Картопля входить в
основу безлічі ірландських супів, пирогів, галушок, хлібів, булочок, пиріжків і
навіть оладок. Одна з найвідоміших ірландських страв — колканнон (colcannon —
від старої назви «cole» — капуста), яку готують з картопляного пюре, нарізаної
капусти, цибулі і приправ.
Колканнон з'явився в середині вісімнадцятого століття, спочатку
його подавали на Хелловін. У пюре ховали монетку, шматочок тканини або паличку,
щоб людина могла отримати передбачення. Монета була символом багатства, а
тканина, навпаки, бідності. Палка ж віщувала швидкі побої від чоловіка.
Пророцтва вже давно не користуються популярністю, а ось
блюдо полюбилося багатьом як гарнір.
Коментарі
Дописати коментар