Чарівність карликових країн Європи. Ватикан

 Ватикан – найменша держава в світі. Площа Ватикану всього 44 га. Проте, країна друкує власні поштові марки, видає паспорти і номерні знаки, а також має свої прапор і гімн.
Ватикан – держава-анклав: вона повністю розташована всередині території іншої країни. Довжина державного кордону Ватикану з Італією складає 3,2 км. Громадянство Ватикану надається тільки тим, хто знаходяться на державній службі, – служителям Святого престолу і представникам швейцарської гвардії Папи Римського. Згідно Латеранській угоді 1929 року, якщо людина перестає бути громадянином Ватикану, йому автоматично надається італійське громадянство.  
95% жителів Ватикану – чоловіки. Всього ж в країні проживає близько 840 чоловік.
У банкоматах Ватикану для здійснення транзакцій можна вибирати латинську мову. Єдиний банк країни називається «Інститут релігійних справ».
Ватикан має власну збірну з футболу. Вона складається зі службовців збройних сил, членів папської ради та зберігачів місцевих музеїв. Правда, збірна Ватикану не є членом FIFA.
У Ватикані один з найвищих рівнів злочинності у світі. Найчастіше на злочини йдуть туристи і наймані робітники з Італії.
У Ватикані немає жодного аеропорту. Є один вертолітний майданчик і залізниця довжиною 852 м, що з’єднує станцію біля собору святого Петра з основною італійською мережею.
Ватиканська бібліотека – одна з найбагатших у світі.
Рівень грамотності в Ватикані становить 100%.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла