Джо Кокер – людина-легенда


Він увійшов до списку «100 найкращих виконавців світу», мав честь виступати перед Королевою Великобританії та кількома президентами США, неймовірна Катрін Деньов без вагань погодилась знятися у його кліпі. Він – Джо Кокер.
20 травня – день народження співака.
Пропонуємо згадати, яким він був за життя.
Перші спроби «вийти в люди» з презентацією власної творчості, практично нічим не відрізняються від сотень схожих історій великих зірок. Підробіток в клубі, власний гурт, перші успіхи і невдачі, розпад колективу. Напевно, всі ці випробування обов’язково треба було пройти молодому Джо, щоб, нарешті, зрозуміти масштаб власних можливостей. У 70-ті роки він став популярним блюзменом, публіка прийняла на "ура" всі п'ять його платівок.
У 80-х він записав цілих вісім альбомів, відіграв сотні концертів і випустив кілька саундтреків до фільмів.
Окрім творчості співак активно займався і благодійністю. Він допомагав собачим притулкам, а переїхавши жити з дружиною до невеличкого містечка Крауфорд (штат Колорадо, США), заснував благодійний фонд, який до сьогодні займається допомогою дітям та підліткам з притулків та неблагополучних сімей. Проект включає в себе доступ до освітніх програм, занять спортом та мистецтвом, а також психологічну та матеріальну допомогу.
Останні роки свого життя Джо Кокер боровся з раком легенів, але не здавався. Незважаючи на свій вік блюзмен активно спілкувався з прихильниками у соцмережах, і ходив на зустрічі з фанами.
Джо Кокера не стало в 2014 році, але його пісні вічні.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла