Цікаві фільми для дітей, зняті за мотивами відомих книг


Погодьтеся, навіть найяскравіший, найреалістичніший і найдосконаліший відеорепортаж не замінить справжньої подорожі, відеогра – живої пригоди, а перегляд фільму, мультфільму чи телесеріалу – читання хорошої книжки.
Але, погодьтеся і з тим, що усе це аж ніяк не привід категорично відмовлятися від одного на користь іншого. Навіть навпаки, поєднання цих надзвичайно різних досвідів може мати цікаві переваги і, можливо, спонукає перечитати улюблені книжки.
Згадаємо найкращі фільмі за мотивами улюблених книг:

«Матильда» (за книгою Роальда Дала «Матильда»)

Загалом, центральний сюжет повісті у кіноверсії лишився незмінним і розповідає про те, як маленькій Матильді (Мара Вілсон), попри усі негаразди, вдалося змінити світ на краще. Так-так, їй не пощастило народитися у сім’ї вульгарних, марнославних, не дуже тямущих і не дуже, м’яко кажучи, люблячих батьків – містера та місіс Вормвудів (Дені ДеВіто та Реа Перлман). Їй не пощастило з братом, страшенно схожим із Дадлі Дурслі. Не пощастило з міс Транчбул (Пем Ферріс) – злою, жорстокою і грубою директоркою школи, яка ненавидить дітей. Але, коли на твоєму озброєнні геніальний розум, сотні прочитаних книг, надзвичайні здібності і найкраща в цілому світі вчителька – міс Гані (Ембет Девідс), усе це – дрібниці.
Незважаючи на те, що екранізації «Матильди» скоро виповниться 20 років, вона й досі видається актуальною, цікавою й дотепною.

 «Гаррі Поттер і Філософський камінь» (Книга – Джоан Роллінг. «Гаррі Поттер і Філософський камінь»)


Немає нічого приємнішого за перегляд екранізації першої книги про Гаррі Поттера. Такий омріяний і несподіваний лист із Гоґвортсу, перше знайомство славнозвісного хлопчика зі шрамом із майбутніми найкращими друзями та магічним світом, сортувальний капелюх, шоколадні жабки, загадки й лише початок історії протистояння Волдеморту…

«Чарлі і шоколадна фабрика»

Фільм Тіма Бартона – це вже друга екранізація повісті «Чарлі і шоколадна фабрика» Роальда Дала (перша відбулася в 1971 році – фільм «Віллі Вонка і Шоколадна фабрика» із Джином Вайлдером в головній ролі), казкової розповіді про ексцентричного шоколадного магната Віллі Вонку і п’ятьох щасливців, які знайшли у плитках шоколаду золоті квитки й виграли екскурсію його легендарною фабрикою.
«Чарлі і шоколадна фабрика» – це повчальна історія про чесність, доброту і скромність, про важливість родини й розуміння у ній, про заповітні мрії і їх здійснення, про щастя і шоколад, багато-багато шоколаду.

«Кораліна в Країні Кошмарів»


В основі мультиплікайційного фільму Генрі Селіка «Кораліна» (в укр. прокаті «Кораліна в Країні Кошмарів») сюжет однойменної повісті Ніла Ґеймана – історії абсолютно звичайної дівчинки Кораліни Джонс. Одного дня, у будинку, до якого нещодавно переїхала її родина, Кораліна знаходить потайні двері, що ведуть до Іншого світу. Світу, на перший погляд, схожого на звичайний. Але кращого. З кращими батьками, сусідами, друзями, розвагами. Щоправда, є у цьому світі одна сумнівна риса. У всіх його мешканців ґудзики замість очей. З часом, Кораліна розуміє: її Країна Див приховує загрозу для неї та її справжньої родини.
 За версією Американського інституту кіномистецтв (AFI) «Кораліна в Країні Жахів» — найкращий фільм 2009 року.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла