Чудові сади і парки Європи, в яких хочеться побувати


 Для тих, кому вже не терпиться побачити зелену траву і квіти,  добірка розкішних садів і парків, які неодмінно варто побачити хоча б на фотографії.
Королівський парк тюльпанів Кекенгоф, Голландія

Кекенгоф, або «Сад Європи», – це казкове парково-квіткове королівство, яке розкинулося на площі в 32 га в околицях містечка Ліссе, між Амстердамом і Гаагою.
Щорічно садівники висаджують понад 7 мільйонів цибулин фрезій, гіацинтів, лілій, орхідей, нарцисів і, звичайно, ціле море тюльпанів!

Незважаючи на те, що Кекенгоф відкритий для відвідування всього два місяці на рік, приблизно з 20 березня по 20 травня, щорічно його відвідує більше мільйона чоловік.











Королівські ботанічні сади Кью, Лондон

Сади Кью виникли в 1670 році в парку Кью, створеному лордом Генрі Кейпелом на місці аптекарського городу. Щорічно їх відвідує понад 2 мільйонів туристів, але сади призначені не тільки для них.
Сади Кью є провідним центром ботанічних досліджень і підготовки професійних садівників. Тут проводять наукові дослідження, а рослини також використовують як джерело для інших найкрасивіших парків Англії.

Найбільш відомими пам’ятками в Королівському ботанічному саду є Палац Кью, Мінка, Велика пагода, Альпійський будиночок Девіса, Японські ворота, Мультимедійна галерея Різотрон, Котедж королеви Шарлотти, Галерея Маріанни Норт, Галерея Ширлі Шервуд, міст «Алея над верхівками дерев» і Будинок латаття.





Найсучасніша Оранжерея Принцеси Уельської по праву пишається амазонським гігантським лататтям і аморфофалюсом велетенським (рослиною, що має найбільшу квітку з усіх існуючих).






Сад космічних роздумів, Шотландія
Це дивовижне місце з’явилося в Шотландії в містечку Дамфріс у 1989 році.  Замість екзотичних квітів і великої кількості кущів – там алюмінієві квітники, замість фонтанів – чорні діри, а ландшафт заворожує незвичайними формами.



Автори ідеї такого саду – архітектор Чарльз Дженкс і його дружина – ландшафтний дизайнер Меггі Кесвік-Дженкс. Вони вирішили відтворити в парку Всесвіт в мініатюрі, показати не тільки красу Всесвіту, його мікро- і макросвіт, але і його закони, парадокси, його народження й еволюцію через садові форми, ландшафти, скульптури.

Версальські сади, Франція

Знамениті Версальські сади були розбиті при Людовику XIII і були доведені до досконалості знаменитим придворним ландшафтним архітектором Андре Ленотром за Людовіка XIV. Крім ретельно підстрижених газонів і галявин, скульптур і партерів квітів, по всій території садів розташовані розкішні фонтани.
Версальський парк – це «сад розуму» з математично вивіреними пропорціями і чітко спланованими алеями. «Король-Сонце» не бажав бачити зів’ялі квіти, тому два мільйони рослин свіжих квітів завжди були готові на зміну зів’ялим і сад пишно сяяв цілий рік.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла