Хто називає себе готами? 22 травня - Всесвітній день готів.


Вони лякають пенсіонерів і дивують маленьких дітей. Вони носять чорний одяг і гуляють по старих цвинтарях, захоплюючись вишуканою архітектурою. Вони можуть бути схожими на ангелів, демонів, привидів, вампірів, трупів, але тільки не на звичайних людей. Вони не потенційні клієнти психіатричних клінік і не актори, що забули перевдягнутись. Вони називають себе «готами».
22 травня проводять Всесвітній день готів. Вперше святкувався у Великобританії в 2009 році. Ці травневі заходи у третьої декаді місяця мають щорічний характер.



Готична субкультура зародилася в Англії, де на межі 1970—1980-х років стара формація панк-культури почала активно видозмінюватися, унаслідок чого з’явилася музична течія — пост-панк. Цей стиль диктував нове, більш атмосферне, частково темне і депресивне сприйняття світу. Звідси й виник новий тип — темні панки.
Це були фактично перші готи, які створили доволі цікавий імідж: чорні ірокези, рвані панчохи та грубий макіяж. До середини 1980-х років виник термін «готична субкультура».
На сьогоднішній день  готична субкультура є найбільш загадковою і багатьом не зрозумілою. У готів є один основний принцип, який свідчить: цей день треба прожити так, якби він був останнім днем у житті. Молоді люди, які відносять себе до готів черпають натхнення і емоції зі страждань, депресій і душевного болю.



Їм притаманна загадковість і "сутінковий романтизм". Готи існують у своїй власній субкультурі. Вони слухають свою музику, теж налаштовану на свій готичний романтизм. Готів можна назвати філософами, самі по собі є замкнутими людьми, які постійно схильні до депресивного стану душі.



Молоді люди, які називають себе готами як правило ввічливі (іноді навіть занадто). В одязі переважає чорний колір. Стиль одягу може бути високим, аристократичним. Готи не войовничі, але в той же час вони закриті для всього світу. Життя для них - це самотність і душевні муки.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла