Нора для книжкових хробаків: дивовижний готель-бібліотека


У невеликому містечку Обідос (Португалія) знаходиться незвичайний готель з літературним назвою - «Книжник». Це справжній рай для книголюбів!
Тут всюди книги - близько 45 тис. примірників, в основному англійською мовою, але є і португальською, французькою та німецькою. Постояльці можуть забирати або, навпаки, дарувати свої книги цій незвичайній бібліотеці.


В готелі можна походити серед книжкових полиць, вибрати книжку і провести цілий день, згорнувшись клубочком за читанням. А якщо ви зголодніли, а від книжки відриватися не хочеться - можна не йти на обід, а замовити послугу «book and cook», і кухар приготує їжу особисто для вас.

Власники готелю кажуть, що гості люблять залишати привезені з собою книги, щоб колекція поповнювалася, а ті, у кого з собою книг немає, зазвичай надсилають їх пізніше в якості подарунка.


Звичайно, в готелі є все, що в ньому зазвичай буває - і ресторан, і бар, напої в якому, звичайно ж, носять імена класичних літературних героїв, і кімната відпочинку. Все облаштовано так, щоб людині було зручно присісти і розслабитися - м'які шкіряні крісла, затишні куточки.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла