Курси медіаграмотності для дітей від Google. До дня народження Google!

 

У компанії Google планують навчати дітей розпізнавати дезінформацію в інтернеті. Для цього пошуковий гігант запустив курси медіаграмотності для дітей https://beinternetawesome.withgoogle.com/en_us.

Програма включає навчальні ігри, які допомагають дітям розпізнавати дезінформацію — фейкові URL-адреси та заголовки новин, що вводять користувачів в оману.

В курс із медіаграмотності входять заняття під назвою Do not Fall for Fake, які спрямовані на навчання дітей навичкам критичного мислення. Діти будуть вчитися розуміти різницю між джерелами, що заслуговують довіри та джерелами з дезінформацією. Також вчитимуться визначати «поганий» URL.

Є й інші заняття з медійної грамотності, такі як Share with Care, на яких навчають дітей підтримувати хорошу онлайн-репутацію, та It's Cool to be Kind, які стосуються утисків в Інтернеті.

Також Google оголосила про партнерство з молодіжною волонтерською організацією YMCA. Вона допомагає батькам розмовляти зі своїми дітьми на такі теми, як соціальні мережі, кібербулінг та дезінформація.

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла