Бутерброд «Ганс Християн Андерсен»?


Король датської кухні - Бутерброд



Що може бути простіше банального бутерброда? Їжа на швидку руку ніколи не була предметом кулінарних шедеврів. 

 Але є країна, де бутерброд зведений в ранг кулінарного мистецтва і є предметом національної гордості. Це - Данія.
Смореброд — (smørrebrød — «намазаний маслом хліб») — це багатоярусний відкритий бутерброд. Виник спочатку як їжа простолюддя, що пізніше він перекочував на столи знаті і став не тільки щоденним, але і святковим блюдом.

Масова популярність прийшла до цієї страви в 1888 році, коли Оскар Дэвидсен відкрив свій перший ресторан, в якому він представив в меню різні види сморебродів,  їх було 190 сортів.Не дивно, що меню було завдовжки 140 см.
З роками різноманітність їх зростала, а меню увійшло в Книгу рекордів Гіннеса якнайдовше.

І ось уже протягом двох століть ці високохудожні сендвічі збирають навколо себе шанувальників.

Існує кілька важливих правил приготування смореброду:
Їх готують з датським житнім хлібом rugbrød. Печуть його на заквасці і часто додають цільні зерна, насіння соняшнику та інші насіння. Є тільки один вид смореброду, де використовується білий хліб — рибний.
Шматок хліба не повинен бути товстим, але при цьому повинен бути намазав хорошим шаром вершкового масла. Це потрібно для того, щоб хліб не розмокнув від начинки.
Смореброд повинен бути не тільки смачним, але і красиво оформленим.

Але найпопулярніший смореброд — «Ганс Християн Андерсен»! Він приготовлений з використанням улюблених продуктів знаменитого датського казкаря, перелік яких відшукали у щоденниках письменника. Ось його рецепт.

Інгредієнти:
1 скибочка. Житній хліб
2-3 скибочки. Підсмажений бекон
1 гурток. Помідор
1 платівка. Яловиче заливне

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Бернська конвенція і авторське право

Камера, стоп. Знято! Євроквіз «Європейське кіно»