Єдиний у світі Музей мумі-тролів


У фінському містечку Тампере у Конгрес-холі знаходиться
Музей мумі-тролів. Експозиції музею присвячені творчості відомої письменниці й художниці Туве Янссон та її персонажам, що полюбилися мільйонам читачів у всьому світі.

 В його основі лежить унікальна тематична колекція Туве Янссон, яка була подарована Художньому музею Тампера у 1986 році.

Тут можна ознайомитися з історією творення мумі-тролів та самими розповідями про героїв, відчути той бадьорий пригодницький дух і дружню та теплу атмосферу, що об'єднує твори Туве.













У колекцію музею увійшли близько 400 оригінальних робіт Туве Янссон і 3D-моделі персонажів від художниці Тууліккі Пієтіля.

А також різні інтерактивні експонати, наприклад капелюх Чарівника, у який залізти може кожен:)


Головним експонатом музею є п'ятиповерховий будинок мумі-тролів. У ньому гості побачать і  багату на різні смаколики комору Мумі-мами,  і вітальню та кухню, що стали улюбленими місцями для затишних посиденьок героїв, і спальні головних персонажів та багато іншого.










Окрім того, у приміщенні музею є великий читальний зал, в якому зібрана біографічна література про Туве і твори та комікси про мумі-тролів різними мовами світу.

Відвідувачі музею також можуть завітати у кафе і посмакувати цікавими стравами з казкового світу Туве, відвідати майстерню і спробувати власні творчі сили, а додому прихопити шматочок мумі-трольського світу у вигляді сувенірів.


На даний час музей тимчасово закритий. Але дізнатись про нього та подивитись можна за посиланнями:



Читати книги Туве Янссон:










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла