Робот повертає бібліотечні книги



Соромно дивитися в очі працівниці бібліотеки, тому що вічно забуваєте повернути взяті книги в термін? А ось в Кремнієвій долині ( штат Каліфорнія, США) цього більше ніхто не боїться. Тепер у них є BookBot - робот, який сам повертає взяті в бібліотеці книги.

Все, що потрібно зробити, - це покласти всередину BookBot`а книгу, яку вже пора повертати, і він сам відвезе її на місце. Виглядає робот-помічник неймовірно мило - щось середнє між R2D2 і самохідною «морозилкою».
Швидкість у нього зовсім невелика, тому резиденти долини запросто встигають фотографувати BookBot і знімати на відео. Навіть тут, у центрі інновацій, робот виглядає дивиною. Він, до речі, безпомилково орієнтується в просторі, з легкістю знаходить шлях до місцевої бібліотеки Mountain View Library і негайно зупиняється, якщо перед ним виникає перешкода.

BookBot - експериментальне творіння організації Area 120, що функціонує при Google. Керівник проекту Крістіан Берч каже, що це перший робот компанії, що вийшов на вулицю і взаємодіє з людьми.

BookBot - тільки частина великої програми, мета якої зрозуміти, яким чином автоматизовані системи доставки ще зможуть полегшити життя людини.


https://www.youtube.com/watch?v=ROnnIxlyqf0&feature=emb_logo

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла