Сьогодні – Всесвітній День охорони праці!


Девіз Дня охорони праці 2020 звучить так: "Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя"
Міжнародна організація праці оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше він відзначався у 2003 році.
Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, уперше проведеного американськими та канадськими працівниками в 1989 році в пам’ять про працівників, які загинули та отримали травму на виробництві.
У цей день більш ніж в ста країнах світу проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.
У 2020 році МОП у Всесвітній день охорони праці робить акцент на надзвичайно важливій проблемі, актуальній для всього зайнятого населення у світі. Девіз Дня охорони праці 2020 звучить так: "Зупинимо пандемію: безпека і здоров’я на роботі можуть врятувати життя"(Stop the pandemic: Safety and health at work can save lives).
 Уряди, роботодавці, працівники та їхні організації стикаються з колосальними викликами, намагаючись боротися з пандемією COVID-19 і забезпечити безпечні та здорові умови праці.
Саме тому Всесвітній день охорони праці,  присвячений подоланню спалаху інфекційних захворювань у світі праці, з особливою увагою до пандемії COVID-19. Його мета — стимулювати національний тристоронній діалог із безпеки і здоров’я на роботі.
Під час кризи робочі місця можуть мати життєво важливе значення для запобігання та контролю спалахів. Адекватні заходи безпеки та гігієни праці на роботі можуть відігравати вирішальну роль у стримуванні поширення COVID-19.
МОП напередодні Всесвітнього Дня охорони праці-2020 випустила відео-ролик щодо вжиття заходів безпеки і здоров’я на робочому місці, які допоможуть уповільнити і зупинити розповсюдження вірусу!



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла