Язик Троля в Норвегії - чудо скандинавської природи


Trolltunga або Язик Троля - це скеля незвичайної форми, яка територіально знаходиться в Норвегії в долині Скьеггедаль. Вона височіє над мальовничим озером Рінгедалсватн, що розташоване неподалік містечка Одда.
Норвезький народ має давню та унікальну історію. І одна частина цієї історії - легенди і повір'я про істот, які населяли гірські хребти - тролів. У скандинавських оповідях їх зображують не зовсім позитивними героями і приписують чимало поганих вчинків.
Історія скелі Trolltunga - це легенда про доброго троля, який любив пірнати в небезпечні води озера, гратися і гуляти над прірвою. Але ці ігри були обмежені нічним часом, адже сонечко - головний ворог цих істот. Але наш герой жив і мріяв одного разу погуляти по скелях білим днем. Ніякі слова його родичів про небезпеку не зупинили троля і одного разу він вирішив перевірити, чи справді сонце небезпечне. І висунув свого язика з печери, який тут же скам'янів і застиг над прірвою у вигляді крутого виступу.
Шлях до Язика Троля не близький, але вельми цікавий та мальовничий, а з хорошою компанією він буде вдвічі захоплюючим. Вас чекають валуни і водоспади, долина зі снігом, красиві ущелини, підйоми і спуски. Але в кінці шляху ви отримаєте справжню винагороду за свою працю.
На мить вам може здатися, що від захвату зупинилося серце і застигло дихання. Нереальної краси скелі, наче застиглі тролі, які стоять на сторожі спокою недоторканної скандинавської природи, блакитні води озера, шапки снігу на вершинах і неосяжні простори...



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла