Рьошті (Rösti) - картопляний млинець зі Швейцарії


У більшості європейських країн є свої рьошті,
як-от іспанська тортилья або французький картопляний «килимок» ( «картопля Дарфі»). У Швеції є дуже схожі картопляні оладки. Не кажучи вже про українські деруни.
    І, тим не менш, рьошті не загубилися серед своїх численних родичів. Напевно, тому, що у всього з маркою «Зроблено в Швейцарії» є якийсь незаперечний знак якості. А ще тому, що рьошті - це смачно.
З давніх-давен рьошті були традиційним селянським сніданком в кантоні Берн. Рьошті їли на сніданок, щоб набратися сил на весь день. В наші дні рьошті можна зустріти в меню ресторанів по всій Швейцарії.
Основа рьошті - це сира або зварена в мундирі картопля, яку потім чистять, труть на крупній овочевій тертці і зажарюють в формі великого коржа з двох боків до золотистого кольору.
Рьошті - це те блюдо, яким можна сміливо дивувати гостей, але перед цим слід потренуватися. Перевернути підсмажений рьошті з першого разу не просто.
РЕЦЕПТ:
Інгредієнти: картопля (4 шт.), зелень (кріп), спеції (мускат горіх, чорний мелений перець), рослинна олія.
Спосіб приготування:
Картоплю в мундирі відварити до напівготовності, остудити, почистити і натерти на крупній тертці.
Додати спеції (можна ще посолити, якщо знадобиться) та зелень. Все перемішати.
Зробити з картоплі млинець та підсмажити його з двох боків до золотистої скоринки на пательні, змащеній олією (краще брати пательню з антипригарним покриттям).
Подавати рьошті як гарнір, або їсти як окрему страву.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла