Рьошті (Rösti) - картопляний млинець зі Швейцарії
У більшості європейських країн є свої рьошті,
як-от іспанська тортилья або французький
картопляний «килимок» ( «картопля Дарфі»). У Швеції є дуже схожі картопляні
оладки. Не кажучи вже про українські деруни.
І, тим не менш,
рьошті не загубилися серед своїх численних родичів. Напевно, тому, що у всього
з маркою «Зроблено в Швейцарії» є якийсь незаперечний знак якості. А ще тому,
що рьошті - це смачно.
З давніх-давен рьошті були традиційним селянським сніданком
в кантоні Берн. Рьошті їли на сніданок, щоб набратися сил на весь день. В наші
дні рьошті можна зустріти в меню ресторанів по всій Швейцарії.
Основа рьошті - це сира або зварена в мундирі картопля,
яку потім чистять, труть на крупній овочевій тертці і зажарюють в формі
великого коржа з двох боків до золотистого кольору.
Рьошті - це те блюдо, яким можна сміливо дивувати гостей,
але перед цим слід потренуватися. Перевернути підсмажений рьошті з першого разу
не просто.
РЕЦЕПТ:
Інгредієнти: картопля (4 шт.), зелень (кріп), спеції
(мускат горіх, чорний мелений перець), рослинна олія.
Спосіб приготування:
Картоплю в мундирі відварити до напівготовності,
остудити, почистити і натерти на крупній тертці.
Додати спеції (можна ще посолити, якщо знадобиться) та
зелень. Все перемішати.
Зробити з картоплі млинець та підсмажити його з двох
боків до золотистої скоринки на пательні, змащеній олією (краще брати пательню з
антипригарним покриттям).
Подавати рьошті як гарнір, або їсти як окрему страву.
Коментарі
Дописати коментар