Добрий карантин: приклади добрих справ у світі


На щастя, людяність не зупиняється, навіть коли через карантин зупиняється метро, вечірки та робота магазинів. Навпаки: у складні часи її прояви ще більш помітні.
Які добрі ініціативи народилися в  світі за час карантину? 


Ви, мабуть, бачили відео, як в різних країнах у зазначений час люди виходять на балкони та аплодують медикам. Це відбувається в Італії, Британії, Португалії та інших країнах. 
Моральна підтримка важлива, але наразі всюди потрібна не тільки вона.
В Португалії є тренд: власники квартир, що зазвичай здавали житло в оренду туристам, тепер надають їх медикам безкоштовно. Медпрацівники на час епідемії не живуть з сім’ями аби захистити близьких від вірусу.  
Касири супермаркетів, аптекарі, поліція, лікарі не можуть залишатися вдома та працювати дистанційно. Тому небезпека захворіти в них вища.
В Італії поліція та представники інших спецслужб приносять хворим колегам їжу та залишають біля дверей.
На початку березня Національна служба охорони здоров'я Великобританії заявила про необхідність залучити до боротьби з наслідками епідемії 500 000 волонтерів. Британці зреагували на заклик вражаюче: на заклик відповіло більше 700 000 охочих.
Пережити кризу нелегко, але також вона може штовхати представників різних груп вирішувати суспільні проблеми разом. В Пуерто-Ріко департамент освіти та приватна компанія спільно розробили додаток, завдяки якому учні продовжують навчання на карантині.
Нідерландські студенти створили сайт, де кожен може залишити заявку на допомогу або запропонувати послугу: принести продукти, пояснити домашнє завдання – що завгодно.
По всьому світові є тенденція створювати тематичні групи у соцмережах просто для спілкування і підтримки.
У часи ізоляції самотність пригнічує не менше, ніж новини. Тому триматися разом – найперша, найлегша і найліпша добра справа, яка під силу кожному.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла