«Система «Трембіта»

 

«Трембіта» – система електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів – сучасне організаційно-технічне рішення, яке дозволяє органам влади швидко та безпечно обмінюватись даними. Причому дані зберігаються в тому самому місці, де їх створили. Завдяки такій електронній взаємодії, Уряд може створювати дружні до громадян та бізнесу електронні послуги. Людям більше не доведеться збирати довідки в одному місці, щоб надавати їх в іншому.

Систему «Трембіта»  розроблено і впроваджено протягом 2016-2021 років у рамках проєкту EGOV4UKRAINE, програми з підтримки децентралізації в Україні «U-LEAD з Європою» та IT-компаніями Cybernetica AS (Estonia) та SoftExpansion (Україна). Відповідні роботи коштували 9,4 млн. євро та були профінансовані Європейським Союзом та його державами-членами Швецією, Данією, Німеччиною, Польщею, Естонією та Словенією.

 «ЄС з ентузіазмом підтримує розвиток електронного врядування в Україні.  Я пишаюся, що створена програмою ULEAD з Європою / ULEAD with Europe система «Трембіта» є основою української інфраструктури електронного врядування, – заявив посол Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні – Вона покращує якість надання електронних державних послуг на державному та місцевому рівнях, забезпечуючи успішне впровадження реформ децентралізації та цифрової трансформації в Україні. ЄС буде продовжувати підтримувати систему «Трембіта» у рамках проєкту EU4DigitalUA для досягнення ефективного, прозорого та сталого надання державних послуг громадянам та бізнесу.»

 Дізнатися більше можна на сайті https://trembita.gov.ua/ua

Що таке «Трембіта»?





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла