Електроенергія з апельсинів: як в Іспанії перероблятимуть цитрусові на енергію

 

Апельсини красиво виглядають на дереві, але стають проблемою, коли вони падають на дорогу під колеса автомобілів. Вулиці робляться липкими від соку і чорними від мух.

В іспанському місті Севілья, де росте найбільше апельсинових дерев у Європі, щороку викидають десятки тонн апельсинів, які ростуть в місті. Тепер їх навчилися переробляти на енергію і зможуть живити місцеву водопровідну станцію.

Всього в місті росте сорок вісім тисяч апельсинових дерев. Коли фрукти дозрівають, їх величезна кількість обсипається і лежить під ногами пішоходів та під колесами автомобілів, що створює значні незручності. Мова йде про гіркі апельсини, які перестали використовувати в промисловості через їхню не екологічність – дерева ростуть в місті та поглинають шкідливі речовини.

У Севільї щороку викидають десятки тонн апельсинів, які ростуть в місті. Тепер їх навчилися переробляти на енергію і зможуть живити місцеву водопровідну станцію.


Проєктом передбачається використання 35 тонн фруктів для виробництва чистої енергії для роботи однієї з міських водоочисних станцій, а в підсумку планується направляти надлишки електроенергії в міську мережу. Апельсини надійдуть на наявний об’єкт, який вже виробляє електрику з органічних речовин. У міру бродіння апельсинів метан буде використовуватися для роботи генератора. А відходи аграрії зможуть використовувати як добрива для своїх полів. Реалізація проєкту коштуватиме місту 250 тисяч євро.

Автори проєкту провели дослідження, яке показало, що тонна апельсинів «виробить» 50 кВт-год, чого достатньо для забезпечення електрикою п’яти будинків протягом одного дня. За підрахунками, всі апельсини в місті здатні забезпечити електроенергією 73 тисячі будинків.

Цей проєкт особливо важливий в умовах боротьби з кліматичними змінами – допоможе значно скоротити рівень парникових викидів та забезпечить місто чистою енергією.

https://www.facebook.com/hromadskeua/videos/776033399702544/


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла