Країна Чудес Льюїса Керролла

Ця історія, написана математиком, вражає своєю фантастичністю. Тут переплітаються реальність та магія. Мільйони людей у ​​всьому світі захоплюються казкою Льюїса Керролла «Аліса в Країні чудес», повною загадок, фокусів, головоломок, гри слів і блискучої гри розуму. Історія про дівчинку Алісу вважається класикою англійської літератури, що підкорює все нові покоління читачів.

3 квітня 1928 року рукопис «Аліси в Країні чудес », англійського математика, поета і прозаїка Чарлза Латвиджа Доджсона під псевдонімом Льюїс Керролл, був проданий американському покупцеві за 15 400 фунтів стерлінгів (на той час - 75 260 доларів).


Цій чудовій казці присвячений тематичний парк «Аліса в Країні чудес», який знаходиться в Борнмуті, що в 160 км від Лондона.

 

Хоча книгу Керролла не можна назвати однозначно дитячою, цей парк призначений для маленьких відвідувачів. Тут можна гуляти пішки або кататися по території на смарткарах.

Парк розділений на три тематичні зони: «Країна пригод» (Adventureland), «Країна чудес» (Wonderland) і «Дика штучка» (Wildthing) .

Майже кожен день тут влаштовуються розважальні шоу для дітей та лялькові вистави.

У «Країні пригод» зібрані класичні дитячі атракціони: трампліни і батути, паровозики, каруселі та американські гірки.

У «Країні чудес» ви потрапляєте в чарівний світ Аліси. Малюки зможуть відвідати ігровий майданчик  у вигляді замку Чеширського Кота, зіграти в крикет з Червоної Королевою, покататися на паровозі-Гусениці або випити чаю з гігантських чашок відповідно до кращих традицій божевільного чаювання.

На території парку навіть є живий куточок, де мешкає Білий Кролик.

Але найцікавіше - це величезний лабіринт, який є третім за розміром у всьому Сполученому Королівстві і з якого так просто не вибратися. 




Він складається з 5 200 кущів та понад 2 км стежок, серед яких дуже легко заблукати, незважаючи на всілякі покажчики.



У найнесподіваніших місцях лабіринту зустрічаються персонажі книги, які можуть підказати правильний напрямок. Правда, вони підказують тільки в тому випадку, якщо відвідувач правильно відгадає їх загадки або відповість на питання.


 

Зона «Дика штучка» - це великий критий ігровий комплекс з гірками, каруселями і ресторанами, що відкритий для відвідування цілий рік у будь-яку погоду .

 




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла