У Шотландії заряджають електрокари завдяки приливам

 

На острові Йєлл, одному зі ста островів Шотландського архіпелагу, компанія Nova Innovation встановила зарядну станцію, яка отримує енергію від припливів. Системи островів складно забезпечити стабільною електроенергією, але влада країни знайшли вихід із ситуації.

Nova Innovation описала проєкт як «перший в історії зарядний пункт, де водії можуть заправлятися безпосередньо від припливного джерела енергії». Також була розгорнута система акумулювання, щоб забезпечити постійний запас енергії для транспортних засобів.

Припливи - один з екологічних способів отримання електроенергії. Вона створюється за рахунок руху потоків води в морях і океанах. Для перетворення енергії використовуються електростанції особливої конструкції. Гідротурбіни починають обертатися і приводять у рух генератор, який відповідає за вироблення природної електрики.

ПЕС не виробляють відходів, не виводять з господарського обігу землі і не завдають шкоди світовому океану.


Перша в світі підводна приливна станція SeaGen була підключена до енергосистеми Великобританії в 2008 році. Установка досягає 1,2 МВт потужності при швидкості течії 2,4 м / с і оборотах лопастей до 15 об / хв.


У 2020 році Bord Gáis і OpenHydro завершили проєкт зі створення припливної електростанції в Північній Ірландії. Установка під назвою Torr Head з потужністю 100 МВт забезпечить енергією 75 тис. будинків.

Шотландський уряд є одним із багатьох країн світу, які прагнуть відійти від транспортних засобів з двигуном внутрішнього згоряння. Він хоче поступово припинити потребу в нових дизельних та бензинових фургонах та автомобілях до 2030 року.

У Швеції, Данії, Ізраїлі, Ірландії, Ісландії і Нідерландах відмовляться від продажу автомобілів з бензиновими і дизельними двигунами до 2030 року.

Влада Великобританії і Японії планують заборонити продаж всіх легкових машин, крім електромобілів, з 2035 року.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла