«Це зробила вона» - марафон у Вікіпедії про видатних жінок

 

З 10 по 24 листопада в українському сегменті Вікіпедії втретє пройде марафон «Це зробила вона». Марафон присвячений покращенню енциклопедичних статей про жінок. Усі охочі можуть долучитися та удосконалити найбільшу україномовну енциклопедію, збагативши її інформацією про життя та досягнення видатних жінок.

Кампанія має на меті підкреслити історії успіху видатних жінок, аби боротися з гендерними стереотипами і розкривати переваги гендерної рівності.

У межах марафону передбачені окремі призи для авторів та авторок найбільшого внеску у статті про українських спортсменок і дипломаток. Ця спеціальна номінація проходить у межах програми «WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей», яка реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Щоб долучитися до марафону, потрібно поліпшити якомога більше наявних статей про жінок в україномовному розділі Вікіпедії із 10 до 24 листопада 2021 року включно, а також зафіксувати свій внесок на сторінці проєкту у Вікіпедії. Наприклад, можна додати нові факти у статтю або ж навести авторитетні джерела на підтвердження наявних фактів, поліпшити стиль статті та виправити описки, покращити ілюстрування тощо.

         Усі активні учасники й учасниці марафону отримають пам’ятні сувеніри від організаторів, а найактивніші — додаткові призи, зокрема тематичні книжки на власний вибір.

Марафон «Це зробила вона» в українській Вікіпедії організовують громадська організація «Вікімедіа Україна» та проєкт Biasless за підтримки Національного Демократичного Інституту (НДІ), Посольства Швеції в Україні та Фонду ООН у галузі народонаселення.

Більше про марафон –

https://blog.wikimedia.org.ua/2021/11/09/she-did-it-2021/

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла