НАСИЛЬСТВО - ЦЕ НИЗЬКО, ПІДЛО, НЕГУМАННО. Міжнародний день білої стрічки

Щороку 25 листопада відзначають Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства проти жінок. Цю дату встановила ООН у 1999 році. Дата була вибрана в пам’ять про сестер Мірабаль – політичних активісток, забитих до смерті палицями таємною поліцією за наказом диктатора Домініканської Республіки Рафаеля Трухільо в 1960 році.

В Україні та світі гендерно зумовлене насильство є широко розповсюдженим і систематичним явищем, яке стало більш масштабним під час пандемії Covid-19.

Насильство над жінками – найпоширеніше порушення прав людини у світі. Через жорстокість з боку чоловіків помирає та стає інвалідами більше жінок, ніж від онкологічних хвороб та автокатастроф. Разом із цим - факт насилля його жертви воліють замовчувати.

Насильство має різні прояви. Воно може бути психологічним, економічним, фізичним чи сексуальним, але жодне з них не має бути прийнятним.

Символом проти всіх форм насильства над жінками є біла стрічка.

Деякі люди і ситуації, що трапляються з нами — залишають за собою шрами. Видимі чи ні, але досить болісні. Комусь допомагають рубцювальні бальзами, комусь — час і психоаналітики, а хтось відчуває фантомний біль крізь роки.

Важливо, щоб жертви — не боялись говорити, щоб шрами — загоювалися, і щоб усі ми жили в суспільстві, що не толерує насильство.

Насильство починається там, де закінчується любов! По мірі того, як ми розвиваємо в собі любов, ми відмовляємося від ненависті та гордині - тоді у насильства зникають причини бути.

 




 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла