Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства

 

18 листопада в Європі відзначається Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства. Тема насильства, як у світі дітей, так і у світі дорослих, на жаль, лишається достатньо табуйованою попри значні зрушення.

Насильство над дітьми є загальносвітовою проблемою, і Україна не є виключенням. Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство вважаються одними із найгірших форм насильства стосовно дітей.

З 2018 року в Україні реалізується проєкт щодо запобігання насильству над дітьми в рамках Плану дій Ради Європи (2018-2022). Діяльність закріплена в Стратегії Ради Європи з прав дитини (2016-2021), зокрема в трьох пріоритетних напрямках:

·       життя, вільне від насильства,

·       правосуддя, дружнє до дітей,

·       права дітей у цифровому середовищі.

Крім того, проєкт є частиною програми Ради Європи «Будуємо Європу для дітей і разом з ними».

Як можна долучитися до протидії насильству над дітьми та допомогти у тому, щоб збільшити рівень обізнаності проблеми та шляхів її подолання:

https://www.coe.int/uk/web/kyiv/-/it-is-not-generally-acceptable-to-talk-about-violence-against-children-how-to-deal-with-this-problem-in-ukraine?fbclid=IwAR0Mmw7X9hUz5BjnaalsF9b-QVzsNNuUvtGqvlmVR9iNx4rcBEO64Tz_1wk

Куди звертатися, якщо ви стали свідком насильства над дітьми:

З 2013 року Громадська організація «Ла Страда-Україна» забезпечує роботу єдиної в Україні Національної гарячої лінії для дітей та молоді. Діти, підлітки та студентська молодь мають можливість анонімно і конфіденційно отримати підтримку в будь-яких складних життєвих ситуаціях,  – проконсультуватися з психологами, юристами, соціальними працівниками та соціальними педагогами, а дорослі - проконсультуватися щодо ситуацій, які стосуються дітей та порушення їхніх прав.

Звертайтеся за консультацією, дзвінки безкоштовні: 0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111 (з мобільного)

Якщо Ваша дитина зникла,  звертайтеся до «Служби розшуку дітей»  за номером 116 000, дзвінки безкоштовні.

За даним номером гарячої лінії батькам  надається психологічна, правова та соціальна підтримка. У листопаді 2017 року ВГО "Магнолія", що забезпечує роботу гарячої лінії зниклих дітей  приєдналась до Міжнародної Федерації Missing Children Europe.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла