Як не перейти межу дозволеного у цифровому світі та забезпечити безпеку дітей в онлайн-світі

 

Як зробити цифровий світ більш безпечним для дітей?

Це особливо актуально в часи онлайн навчання та спілкування через пандемію COVID19.

Гаджети та доступ до Інтернету дуже полегшують наше життя: так ми спілкуємося з друзями та сім’єю, дізнаємося останні новини, ділимося подіями з життя, робимо покупки, виконуємо домашні завдання з дітьми.



Однак, якщо дорослі можуть обмежувати себе та відмовлятися від цифрового світу, то що робити з дітьми? На що звертати увагу, щоб їхнє перебування в мережі було безпечним?









Для дітей онлайн-світ стає майданчиком, де можна пограти в ігри, завести друзів, обговорити домашні завдання, знайти інформацію, залишатися на зв’язку.







Як і на будь-якому майданчику, діти можуть зіткнутися з небажаною поведінкою, вульгарною лексикою, потрапити в небезпечну компанію. У реальному світі ми оберігаємо дітей, звертаючи їхню увагу на небезпеки, вчимо, як можна захистити себе від них – ми встановлюємо правила, яких діти повинні дотримуватися.



В онлайн-світі, з його віртуальністю, вседоступністю та анонімністю, наше вміння оберігати дітей від небезпек є не менш важливим. Ми маємо захищати та водночас давати доступ до корисних можливостей Інтернету.

Тож, як не перейти межу дозволеного

у цифровому світі та забезпечити безпеку,  читайте в цьому посібнику:

https://www.unicef.org/ukraine/media/15326/file/Як%20зробити%20цифровий%20світ%20дружнім%20до%20дітей.pdf?fbclid=IwAR2tn04JHW0CLKQvMt6q9PREw5Qgs-bOc5_wWlFaO5-k5A5JJOQNZgcl_A0

Буклет містить поради для батьків, як убезпечити дітей різних вікових категорій від онлайн ризиків та зробити онлайн-світ безпечним для них.

 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

План Джорджа Маршалла