5 червня – Всесвітній день охорони навколишнього середовища


«Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить із нами» – такі слова звучали у зверненні до генерального секретаря ООН, підписаному 2200 діячами науки й культури з 23 країн світу.
У травні 1971 року екологічно стурбована спільнота почала свою безпрецедентну боротьбу із забрудненням навколишнього природного середовища.




Всесвітній день охорони навколишнього середовища  був започаткований Генеральною асамблеєю ООН на 27-й сесії 15 грудня 1972 року і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу. Враховуючи масштаби проблеми та важливість їх вирішення, у структурі ООН була створена нова організація – Програма ООН з навколишнього середовища, під егідою якої і відзначається ця екологічна дата.



Люди викидають занадто багато пластика, який не потрапляє на переробку. А в Греції вирішили дати пластмасі другий шанс: з пластикових відходів тут друкують лавки для парку на 3D-принтері. Створення однієї лавки займає близько 10 годин.



Дослідницька і дизайнерська студія The New Raw організувала 3D-друк міських об'єктів з відходів пластику в грецькому місті Салоніки. Об'єкти друкуються за допомогою робота в лабораторії Zero Waste Lab.



У лабораторії жителі міста можуть дізнатися про переробку пластику й економії матеріалів, а також зайнятися дизайном об'єктів для районів міста.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля