Сюрреалістичний музей кристалів Сваровські в Австрії

Музей, або тематичний парк Сваровські – це фантастичні кришталеві зали під пагорбом, які «охороняє» зелений гігант.





Музей кристалів Swarovski був створений у 1995 році до 100-річного ювілею фірми Swarovski. Він розташований в Ваттенсе,  на місці першого заводу Даніеля Сваровскі.

В цілому це - незвичайний музей, в ньому представлена ​​не історія компанії, а інсталяції з кристалів Swarovski.

Зараз середня відвідуваність музею - 700 000 чоловік на рік, і він є другим за популярністю музеєм Австрії.


Будівля музею - величезний інтерактивний простір, лабіринт з 13-ти залів, ресторану, найбільшого в світі магазину Swarovski, VIP залу для колекціонерів та залу для спеціальних виставок. Все це пов'язано коридорами і сходами.


Сам музей розташований під землею. Над поверхнею знаходиться тільки вхід, виконаний у вигляді голови велетня з очима із зелених кристалів. З його «рота» постійно вивергається водоспад.


У підземну частину веде скляний тунель, на стінах якого викарбувані вірші великих поетів: Шекспіра, Гарсія Лорки, Гете, які містять слова «кристал» або «кришталь». Серед безлічі експонатів тут виставлені найменший і найбільший з кристалів Сваровскі.


Маса найбільшого кристала - 310 000 карат, його діаметр 40 см. Діаметр найменшого кристала становить всього 0,8 мм. Вони обидва увійшли до Книги рекордів Гіннеса.


У парку музею є велика зелена зона з атракціонами, в тому числі дитячий ігровий майданчик і «Кришталева хмара», що складається з більше 800 000 каменів.


Є тут і зелений лабіринт огорожі в формі гігантської руки.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля