Пробки на старт, серсо вгору! Польський проєкт «Граємо разом»


Давні дворові ігри в Польщі вирішили відродити учасники проєкту «Граємо разом».
«Ми хочемо повернути з небуття забуті вуличні ігри і традиції. Нам хочеться нагадати, що час, проведений разом, надзвичайно цінний, показати молодому поколінню, що альтернатива самотньому «зависанню» перед комп'ютером існує, - кажуть автори ініціативи.



У серсо грали вже в Стародавньому Римі, але розквіт популярності цієї гри, яка полягала в киданні дерев'яних кілець на кий, припав на XIX - XX століття. У серсо зазвичай грають парами: два гравці стоять один навпроти одного на відстані кількох метрів. Озброєні киями-шпагами, вони ловлять запущені в повітря суперниками кільця і намагаються відкинути їх назад. Сучасний варіант виглядає приблизно так:



Пробкові гонки - це, без сумніву, одна з найпопулярніших дворових розваг. Досить було знайти кілька пробок від пляшок і накреслити крейдою або палицею гоночну трасу - і вперед! Ступінь складності траси залежав тільки від самих гравців. А вже від фантазії залежали і перешкоди у вигляді каменів і палиць. На початку гри пробки ставили на старт, а потім по черзі клацали по ним пальцями (кожному належало по  одному удару  за один хід), намагаючись якомога швидше домчати до фінішу. Гонку вигравав той гравець, чия пробка першою перетнула межу.
Учасники різних заходів, які організовує польський проєкт «Граємо разом», знайомляться з цими та іншими дворовими розвагами, беруть участь в майстер-класах зі створення гаджетів для ігор. Але для того, щоб весело проводити час, не обов'язково чекати спеціального запрошення. Досить просто зібрати компанію і вирушити у двір, отже, дійте!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля