Науковий музей «НЕМО» в Амстердамі. Тебе чекають нові відкриття!


Музей NEMO - найбільший науковий музей в Нідерландах. Своє основне завдання музей бачить в тому, щоб відвідувачі будь-якого віку могли відкрити для себе щось нове, незвичайне і корисне в галузі науки і техніки, щоб після відвідування музею люди поглянули на навколишній світ іншими очима.



Історія музею починається в 20-х - 30-х роках XX століття, коли в Амстердамі з'явився невеличкий Музей праці. У 1997 році музей переїхав в спеціально збудоване приміщення за проектом італійського архітектора Ренцо П'яно, основоположника стилю хай-тек. Тоді музей став називатися Новий Метрополь, а назва «Науковий центр NEMO» з'явилася в 2000 році.



Будівля за формою нагадує корабель, вона гармонійно поєднується з історичним центром міста. Вона також нагадує про те, що історія Амстердама та Нідерландів тісно пов'язана з кораблями і мореплавством, адже протягом багатьох століть голландці були кращими мореплавцями.


«NEMO» не схожий на музей у звичному розумінні, більшість його експонатів призначена для того, щоб їх чіпали, крутили і досліджували.

Тут цілком наочно можна уявити, як зароджується смерч.

Експозиції музею розповідають про ДНК і ланцюгову реакцію, про радіацію і зародження життя на Землі, про те, як влаштований мозок людини і про кругообіг води в природі. Практично всі експонати інтерактивні.

 Сюди особливо рекомендується приходити з дітьми, та й дорослі не встоять перед спокусою видути гігантську мильну бульбашку або спробувати свої сили в логістиці.



А діти, як справжні вчені, в білих халатах і захисних окулярах, роблять клей з картоплі або за допомогою мила змінюють колір червоної капусти.

З даху музею відкривається прекрасний вид на старе місто - це найвища точка в цій частині Амстердама.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля