Шукач підводних чудес і дослідник океану .

«Він – це і є океан» – так говорять про видатного дослідника, режисера та винахідника Жака-Іва Кусто, який присвятив 60 років свого життя дослідженню підводного світу.
Майбутній дослідник Жак-Ів Кусто, що народився 11 червня 1910 року в невеликому французькому містечку Сент-Андре-де-Кюбзак, ще з юного віку цікавився морем. У 20 років він закінчив морську школу і вступив у військово-морську академію.



У 1936 році Кусто став інструктором на крейсері Сюфрен. Саме з нього він здійснив своє перше занурення у водонепроникних окулярах, після якого зрозумів, чому він присвятить своє життя.












У 1943 році Жак-Ів Кусто разом з Емілем Гагнаном винайшов апарат, призначений для дихання під водою - перший акваланг.




Перший власний корабель у Кусто з’явився у 1950 році – це був легендарний «Каліпсо», який супроводжував дослідника чи не у кожну його експедицію.
Після трьох років експедицій до Кусто прийшла справжня слава. У 1953 році він разом із Фредеріком Дюма написав книгу, що стала бестселером. Ця книга мала назву «У світі безмовності».




Він же ж став режисером знятого за її мотивами фільму – першої документальної стрічки, яка отримала «Золоту пальмову гілку», а згодом і премію «Оскар».

Завдяки Жаку-Іву Кусто, його винаходам та дослідженням, ми сьогодні знаємо так багато про неймовірне життя, що вирує глибоко під водою.

Жак-Ів був захоплений підводним світом і серйозно переймався наслідками людського втручання у його середовище. Так у 1981 році він заснував некомерційну організацію з охорони морського середовища «Фонд Кусто», яка діє донині.
Його фільми та книги, присвячені підводному світу, і досі залишаються на вершині популярності, адже ніхто не може розповісти про океан краще, ніж людина, яка і є цим океаном.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля