Як захищають літніх людей під час пандемії коронавірусу? Досвід різних країн


15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року (резолюція №66/127), відзначається Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей. Ми називаємо цю подію – Днем захисту літніх людей.
Під час пандемії COVID-19 в особливій групі ризику – люди похилого віку. Згідно з дослідженням китайських вчених, смертність від коронавірусної інфекції людей за 80 років складала майже 15%. В той час як у людей віком від 10 до 39 років – 0,4%. А в Італії, до прикладу, майже дві третини померлих від COVID-19 – люди, які старші за 70.
У зв'язку із цим у низці країн ретельно дотримуватися карантину закликають саме людей похилого віку. Які заходи впроваджують для захисту пенсіонерів від COVID-19? Розповідаємо на досвіді Франції, Єгипту, Бельгії, Великої Британії, Японії, Колумбії та Грузії.
Відео


А як ти можеш допомогти літнім родичам і сусідам під час карантину?
ü Сходити за продуктами
Молоді люди можуть ходити в продуктові магазини і купувати людям старше 60 хліб, крупи і молоко. Можна заздалегідь брати список і гроші у них або ж зайнятися благодійністю і порадувати їх несподіваним подарунком.
ü Набрати води
Також можна вийти на вулицю і набрати води для бабусі з сусідньої квартири, щоб їй не довелося для чаю або кави кип’ятити воду з-під крану.
ü Вийти в аптеку
Люди похилого віку часто потребують ліків, і деякі з них не освоїли Інтернет, тому не можуть замовити необхідні препарати он-лайн. Тому варто поцікавитися, чи є в під’їзді літні люди, яким потрібно вийти в аптеку.
ü Винести сміття
Позбавляючись від відходів, можна не полінуватися і захопити пакет зі сміттям з сусідніх квартир. Літні сусідки будуть вдячні.
ü Погуляти з домашньою твариною
Багато пенсіонерів тримають домашніх тварин. І якщо з кішками проблеми в зв’язку з новими обмеженнями не буде, то собаки можуть завдати клопоту. Тому варто поцікавитися, чи є в під’їзді літні люди з собаками і за можливості вигулювати їх улюбленців.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Віденська кава Юрія Кульчицького

Грайте в онлайн-гру “Хайп проти Правди” та отримайте шанс відвідати штаб-квартиру НАТО в Брюсселі

Винахідник приносить світло в'язням темряви. Всесвітній день абетки Брайля